Stage Barry Looysen

Stageverhaal Barry Looysen
Stageverhaal Barry Looysen

Stage Barry Looysen | HBO Built Environment

Barry Looysen heeft stage gelopen bij MBS Kelderbouw.

Ik ben Barry Looysen 21 jaar en kom oorspronkelijk uit Soest, maar ben nu twee jaar woonachtig in het centrum van Utrecht. Ik studeer daar Built Environment aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze opleiding ga ik aan de slag met opdrachten die te maken hebben met bouwkunde, civiele techniek, ruimtelijke ordening, planologie en milieukunde. Ik zit nu in mijn tweede jaar van mijn opleiding en loop op dit moment stage bij MBS Kelderbouw. Doordat mijn opleiding zo breed is hoop ik mij ook breed te oriënteren binnen dit bedrijf en veel aspecten te zien omtrent de uitvoering en werkvoorbereiding voor het bouwen van verschillende projecten.

Mijn eerste indruk van MBS Kelderbouw is heel goed, mijn ontvangst was erg prettig en alles en iedereen stond voor mij klaar. Ik merk dat het een professioneel bedrijf is dat het werk serieus neemt. Gelukkig is er ook altijd ruimte voor een geintje. Deze combinatie bevorderd naar mijn mening de werksfeer en wordt als erg prettig ervaren.

Ik loop de komende zes maanden stage bij MBS Kelderbouw en kijk er erg naar uit. Op het begin is het denk ik vooral kijken hoe alles werkt en zou de meeste tijd zitten in het kennismaken met iedereen en met nieuwe projecten waar ik eerder nog niet aan gewerkt heb. Nadat ik kennis heb genomen van de meeste aspecten binnen de kelderbouw hoop ik ook mijn steentje bij te dragen voor dit grote bedrijf.

Update van Barry na zijn stageperiode:

De periode waarin ik stage heb gelopen was vanaf 11 februari 2019 tot 21 juni 2019. Een klein half jaar.

Het hoofddoel van de stage was dat ik een deel zou meewerken binnen het bedrijf en een deel onderzoek.

Binnen mijn opleiding Built Environment zijn wij bezig geweest met veel verschillende aspecten van de gebouwde omgeving.

Tijdens de opleiding krijg je veel verschillende kanten te zien van de bouw, maar niet zo veel van kelderbouw. Vandaar mijn keuze voor de afdeling kelderbouw bij MBS.

De afgelopen periode heb ik veel mogen leren. Ben ik veel buiten geweest om naar het werk te kijken en heb ik een goed inzicht gekregen hoe de werkvoorbereiding voor een kelder tot stand komt.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij MBS mede door de collega’s die altijd klaar staan om vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig. Vaak hadden zij het erg druk maar toch hadden ze tussendoor wel tijd om te helpen.

Dit was erg prettig. Ik kan terug kijken op een leerzame gezellige periode. En de tijd gaat heel snel, voor ik het wist was het alweer voorbij.

Bedankt MBS!

Werken bij MBS