Mark Woudenberg

studenten fabriek vianen 2

Stage Mark van Woudenberg | MBO-opleiding Junior Accountmanager niveau 4

In 2017 heeft Mark van Woudenberg stage gelopen bij MBS Beton.

“Nu ik in het laatste jaar van mijn opleiding Commercieel, richting (Junior) Accountmanager aan het Hoornbeeck College in Amersfoort zit, werd het tijd om voor mijzelf de keuze te maken welke branche het beste bij mij past. Na twee vorige stages, waarvan één in Canada, besloot ik om in mijn aankomende stages mij breed te oriënteren op verschillende branches. Na wat zoekwerk kwam ik al snel bij MBS Beton uit. Ik had mijzelf nog nooit geplaatst bij de ‘betonwereld’ en ik wilde graag ontdekken of het daadwerkelijk ‘mijn wereldje’ zou zijn. MBS Beton bood mij de ideale stageplek aan om dat te ontdekken.

Zoals hierboven genoemd was de ‘betonwereld’ compleet nieuw voor mij, waardoor ik een hoop indrukken, ervaringen en leerpunten heb opgedaan. Het zelfstandig uitwerken van prijsaanvragen, mee draaien op beurzen, een stukje marketing en het hele verkooptraject uitvoeren zijn zomaar een aantal taken waarmee ik als stagiair aan de gang mocht. De vrijheid en de zelfstandigheid die ik bij MBS Beton kreeg, vond ik erg fijn! Hierdoor leerde ik erg veel en als ik er even niet uit kwam, was geen enkele vraag te veel. Daarnaast werd er ook genoeg ruimte gegeven om aan mijn schoolopdrachten te werken. Dit alles zorgde ervoor dat je, ondanks dat je op kantoor zit, toch heel variërend bezig bent.

De begeleiding vanuit MBS Beton verliep heel goed. Mijn stagebegeleider nam de tijd om informatie te verschaffen, mee te denken met mijn schoolopdrachten en zorgde ervoor dat ik veel dingen op kon pakken. Een fijn gevoel als een bedrijf je stage heel serieus neemt en altijd ervoor wil zorgen dat je een leerzame en leuke stage hebt! Naast de begeleiding was de werksfeer onderling ook goed. Door de fijne, informele en gezellige sfeer op kantoor voelde ik me snel op mijn gemak.

Toen mijn stage ten einde liep, kon ik alleen maar concluderen dat ik in 10 weken tijd enorm veel heb geleerd en een hoop indrukken en ervaringen heb opgedaan waar ik in de toekomst zeker gebruik van hoop te maken. Ik heb een hoop geleerd omtrent het verkooptraject, van het calculeren van een prijsaanvraag tot de daadwerkelijke uitvoering daarvan. Daarnaast was het meedraaien op beurzen een toffe ervaring waar ik veel geleerd heb met betrekking tot het benaderen van (potentiële) klanten en hoe je je informatie goed over kan brengen. Al met al kijk ik terug op een leerzame en leuke 10 weken bij MBS Beton!”

Werken bij MBS